Hoe het allemaal begon

Gepubliceerd op 1 maart 2012 om 09:00

Mijn hele leven had ik al een grote fascinatie voor katten en ben ik ook echt met ze opgegroeid. In 2008 besloot ik voor een ras te willen gaan, achtergrond te willen weten en stelde ik dus hoge eisen.

Ik ben eerst gaan kijken welk ras en bij mij paste en kwam iedere keer terug op de Maine Coon. Zijn fluffige prachtige volle vacht, majestueuze uitstraling maar vooral het oh zo lieve, open, aanhankelijke en toegankelijke karakter.

Bij een kleinschalige cattery kocht ik in 2012 mijn eerste poesje, Milou Aurora van Fantasticoons en toen begon het allemaal echt. Tegelijk had ik mij geheel verdiept in wat fokken in hield, wat mij te wachten stond en wat ik allemaal moest doen. Toen mij dit nog steeds enorm aansprak heb ik besloten mijn eigen cattery officieel te beginnen.

 

De groep is in de loop der jaren uitgeroeid in verschillende lijnen en generaties. Maar de cattery heeft ook ontwikkelingen doorgemaakt.
Ik heb diverse cursussen gedaan, mijn kennis op diverse vlakken verbreed en bied ik inmiddels de nodige diensten aan. Van een vakbekwaamheid, chip cursus maar ook de trimopleiding heb ik gedaan.
Zo ben ik inmiddels de trotse eigenaar van een eigen trimsalon waarin ik van alle gemakken voorzien ben. Maar ook bied ik hotel opvang aan voor uw kat(ten) en zal het hen aan niets ontbreken. Deze ontwikkelingen groeien elk jaar meer uit.
Ook bezoek ik zo af en toe eens een kattenshow en doe ik dit met heel veel plezier.

Mijn doel is om mensen hun droom kitten te mogen geven die volledig klaar is en goed gesocialiseerd is.
Uw dier de juiste vachtverzorging kan geven en als dat nodig is met alle liefde op te mogen vangen. Dan heb ik van mijn hobby toch werkelijk mijn beroep gemaakt!

 

De naam

De naam Mimos (je spreekt het uit als Mimoos) komt van het woord 'Mime' gebarentaal of spreken zonder woorden. Dat is wat katten ook doen en wat je eigenlijk ook zou moeten leren als je met je kat wilt communiceren. Door middel van gevoel en gebaren kunnen we onze kat verstaan


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.