Kittenbeleid

Vanaf ongeveer 8 weken mag de moeder kraambezoek ontvangen en bent u van harte welkom om kennis te komen maken. Vanaf de 13de week worden de kittens gecastreerd en mogen dan vanaf 14 weken verhuizen naar hun nieuwe personeel. De kittens zijn dan optimaal en liefdevol gesocialiseerd in huis en groeien op met het gezin. Ook zijn de kittens volledig geënt en ontwormd, gechipt en krijgen ze een Europees paspoort, koopcontract, gezondheidsverklaring van de dierenarts en een mooie stamboom/pedigree mee. Ook zal er een leuk uitgebreid kittenpakket voor elk kitten klaar staan gevuld met speeltjes, een informatiemap, voer, snacks en een persoonlijk cadeautje. Ook krijgt ieder kitten een maand gratis verzekering mee van Petplan. De kittens beng ik zelf naar hun nieuwe personeel. Dit is voor het kitten erg relaxed, je ziet dat ze gemakkelijker op ontdekking gaan en voor mij als fokker makkelijker los te laten.

Indien u interesse heeft in een kitten kunt u altijd vrijblijvend komen kijken. U kunt er dan gerust nog even maximaal 2 weken over nadenken en zal het kitten in optie gezet worden. Een kitten wordt pas gereserveerd zodra er een kleine aanbetaling is gedaan en het kitten is dan volledig van u. Voor uw aanbetaling kunt u een reserveringsformulier invullen.

Wanneer ik uw kitten vanaf de 14de week komen brengen, wordt het koopcontract ondertekend. Uiteraard kunt u het contract en alle testen vooraf al doorlezen tijdens uw kittenbezoek. De kittens worden alleen verkocht met een koopcontract, zowel voor een liefhebber als voor een fokker. De verkoopprijs verschilt wel voor liefhebbers en fokkers. Met alle katten mag ook geshowd worden. Als u graag wil showen met een open kat kan hier uiteraard over gesproken worden.

Een kitten wordt enkel alleen verkocht aan mensen die we hebben leren kennen, een bezoek aan de Cattery is mogelijk na een afspraak, dit kan al heel gemakkelijk via whatsapp. Stel uzelf dan graag even voor. Zo kunnen wij een beeld krijgen van waar en bij wie onze kittens terechtkomen maar ook het kitten kan kennismaken met zijn eventuele nieuwe personeel. Het moet van beide kanten klikken!
Voorkeur: Een kitten dient in een omgeving terecht te komen waar tenminste één andere kat aanwezig is of waarbij de eigenaar voldoende thuis is. Mocht u een kitten gereserveerd hebben bent u bij onze Cattery altijd welkom (indien dit mogelijk is) vaker langs te komen bij uw kitten. Dit om langzaam te wennen aan elkaar en hoe leuk is het om uw kitten te zien opgroeien bij de moeder?!

Wanneer u bij ons op kittenbezoek komt, vragen wij u om op deze dag niet eerst bij een andere cattery op bezoek te gaan in verband met infectiegevaar voor onze kittens. De poezen en katers waar wij mee fokken zijn allemaal volledig getest en gezond verklaard door de dierenarts. Alle testresultaten kunt u inzien tijdens het kittenbezoek.

Mochten er geen kittens meer beschikbaar zijn en bent u geïnteresseerd in een van de geplande combinaties, laat dit dan weten zodat u op de wachtlijst wordt geplaatst. Om op de wachtlijst te komen adviseer ik altijd om eerst eens kennis te komen maken. persoonlijk vind ik dat de klik met de fokker net zo belangrijk is omdat een fokker je aanspreekpunt is voor vragen etc.
Voor meer informatie, neem gerust even contact op via whatsapp

 

Extra voor kittenkopers

Speciaal voor onze kittenkopers is er ook een speciale groep op Facebook “Mimos Mansion familie”. Leuk om broertjes en zusjes te zien. Maar hier kan ook informatie uitgewisseld worden.