Wie zijn wij

Hallo, ik ben Mona en ik woon samen met mijn zoon Bram in de Veluwe, in Nunspeet. Samen met onze katten & Honden. Wij hebben Maine Coons, Siberen & Neva Masquerade katten. Onze 2 honden zijn Emma een kruising en Kiona een Samojeed. Met Kiona zullen wij in de toekomst als alles als plan mag lopen ook gaan fokken.


De Cattery is echt mijn passie en doe ik met veel liefde en plezier. 
De Cattery staat geregistreerd bij de Fifé en ik ben lid van MundikatOok ben ik lid van Neocat, puur omdat we af en toe onafhankelijk showen ook leuk vinden. 


Wij hechten veel waarde aan de achtergrond en het karakter maar uiteraard ook de gezondheid van onze dieren. Daarom worden alle dieren DNA en echo getest op diverse genetische afwijkingen. Voor o.a. de FIV & FeLV test, PL, PKD en HCM gaan ze naar een dierenkliniek. Deze testen zullen met enige regelmaat herhaald worden.

Het team van Mimos gaat ook met enige regelmaat naar een shows. Dit moet zowel voor een dier als voor ons een leuke dag zijn. Hierin vind ik het belangrijk wat de goede en misschien wel minder sterkte punten zijn van het dier om zo een goede match te maken in mijn fokplan. Hierbij is het natuurlijk ontzettend leuk titels te kunnen behalen en een leuke dag te hebben met andere dieren mensen.

Ook aan mijn eigen scholing blijf ik altijd werken. Zo ben ik al in het bezit van mijn vakbekwaamheid honden en katten besluit, diploma katten trimmen en ben ik gecertificeerd chipper. Mimos heeft ook een UBN nummer. 
Mimos volgt geregeld diverse cursussen en webinars. Benieuwd welke, klik dan hier

Naast de cattery run ik ook mijn eigen katten Trimsalon Mimos Trimsalon, mijn eigen webshop Mimos Musthaves, Mimos kattenhotel en geef ik prive lessen en workhops. Mijn leven draait dus echt om dieren en katten on het bijzonder! Mimos is ook een leerbedrijf voor leerlingen die een opleiding doen in alle richtingen met dieren, voornamelijk katten.

De katten hebben bij ons de vrije toegang tot veel verblijven in en om het huis met diverse slaap en speel mogelijkheden en zijn onderdeel van het gezin. Aan de achterkant van het huis is er een afgesloten veranda gebouwd waar de meiden veilig kunnen spelen.
Voor de katers is er een eigen verblijf, deze heeft zowel een verwarmd binnenverblijf met eigen keuken als een groot aangrenzende buitenren. 

 

Onze hondjes zijn vrij bij ons en lopen de gehele dag met ons mee in het bedrijf. De honden mogen enkel niet in de trimsalon en de hotelkamers komen om zo de rust voor andere katten te bewaren. Smiddags lopen wij een lekkere ronde in het bos gezien dit bij ons om de hoek van de straat zich een prachtig bos bevind. 

De kittens verblijven boven in de werpkist waar ze de eerste weken zullen opgroeien. Daarna verhuizen ze naar de woonkamer in een kittenren. Zodra de kittens oud genoeg zijn mogen zij uiteraard ook door de rest van het huis lopen om zo met het gezin, de honden en de andere katten verder op te kunnen groeien en socialiseren wat wij zeer belangrijk vinden.

In de toekomst zullen wij met onze Samojeed ook gaan fokken. Meer informatie hierover zal spoedig ook op onze website te vinden zijn.

Fokdoelen: Gezondheid, testen, karakter en uiterlijk

Een goede gezondheid staat altijd voorop!
Daarom worden onze dieren regelmatig door o.a. de dierenarts onderzocht, geënt en getest. Wij fokken enkel alleen met gezonde dieren.


Goede test resultaten.

Wij testen al onze dieren middels DNA, echo en röntgen op: Fiv & Felv, SMA, PKdef, PKD, HCM, Heupen en PL. Wij gaan enkel pas met deze dieren verder als alles is vrij bevonden of geen afwijkingen te zien zijn.


Een stabiel karakter.

beide ouders moeten een goed, sociaal en vooral lief karakter hebben.


Een ras-typisch en mooi uiterlijk.

Daarom gaan wij naar enkele shows toe en zullen ras typisch “foutjes” niet doorgefokt worden.
Of we proberen ze eruit te fokken door erg selectief de juiste match te kiezen.


Een lage inteelt.

Een laag inteelt gehalte draagt o.a. bij aan een betere gezondheid en weerstand.

De katten


De poezen krijgen hier maximaal eens per jaar een nestje en de kittens zullen hier ook in huis opgroeien samen met het gezin. De socialisatie van de kittens wordt heel serieus genomen. Zo wennen de kittens bijv aan vreemde geluiden zoals de stofzuiger en luide muziek of film. Maar ook aan opgepakt worden, spelen, kinderen en andere dieren of vreemde dingen zoals kammen of borstels. De kittens verlaten pas het huis na minimaal 14 weken en zullen dan 2 keer zijn geënt, gechipt, meermaals zijn ontwormd en gecastreerd met  minimaal 13 weken.

Ook zal het kitten een Europees paspoort, gezondheidsverklaring, een uitgebreid kittenpakket en een mooie stamboom meekrijgen.
Kijk voor meer kitten info bij ons kittenbeleid.

De honden

Onze hondjes zijn vrij bij ons en lopen de gehele dag met ons mee in het bedrijf. De honden mogen enkel niet in de trimsalon en de hotelkamers komen om zo de rust voor andere katten te bewaren.

Smiddags lopen wij een lekkere ronde in het bos gezien dit bij ons om de hoek van de straat zich een prachtig bos bevind. 

In de toekomst zullen wij met onze Samojeed ook gaan fokken. Meer informatie hierover zal spoedig ook op onze website te vinden zijn.