Blogs

Hoe het allemaal begon

Mijn hele leven had ik al een grote fascinatie voor katten en ben ik ook echt met ze opgegroeid. In 2008 besloot ik voor een ras te willen gaan, achtergrond te willen weten en stelde ik dus hoge eisen.

Ik ben eerst gaan kijken welk ras en bij mij paste en kwam iedere keer terug op de Maine Coon. Zijn fluffige prachtige volle vacht, majestueuze uitstraling maar vooral het oh zo lieve, open, aanhankelijke en toegankelijke karakter.

Bij een kleinschalige cattery kocht ik in 2012 mijn eerste poesje, Milou Aurora van Fantasticoons en toen begon het allemaal echt. Tegelijk had ik mij geheel verdiept in wat fokken in hield, wat mij te wachten stond en wat ik allemaal moest doen. Toen mij dit nog steeds enorm aansprak heb ik besloten mijn eigen cattery officieel te beginnen.

 

De groep is in de loop der jaren uitgeroeid in verschillende lijnen en generaties. Maar de cattery heeft ook ontwikkelingen doorgemaakt.
Ik heb diverse cursussen gedaan, mijn kennis op diverse vlakken verbreed en bied ik inmiddels de nodige diensten aan. Van een vakbekwaamheid, chip cursus maar ook de trimopleiding heb ik gedaan.
Zo ben ik inmiddels de trotse eigenaar van een eigen trimsalon waarin ik van alle gemakken voorzien ben. Maar ook bied ik hotel opvang aan voor uw kat(ten) en zal het hen aan niets ontbreken. Deze ontwikkelingen groeien elk jaar meer uit.
Ook bezoek ik zo af en toe eens een kattenshow en doe ik dit met heel veel plezier.

Mijn doel is om mensen hun droom kitten te mogen geven die volledig klaar is en goed gesocialiseerd is.
Uw dier de juiste vachtverzorging kan geven en als dat nodig is met alle liefde op te mogen vangen. Dan heb ik van mijn hobby toch werkelijk mijn beroep gemaakt!

De naam

Een naam verzinnen voor de cattery viel niet mee. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Mimos (spreek uit Mimoos) De achterliggende gedachten is dat een mimespeler door gevoel, uitdrukkingen en gebaren jou kan vertellen wat hij of zij voelt en wilt. De zelfde geld voor een kat. We verstaan ze niet maar door een gebaar, uitdrukking of gevoel kunnen wij ze voelen en verstaan. 
Toen ik uiteindelijk voor de Fifé ging fokken en showen moest ik mijn naam aanpassen omdat er een andere cattery hier al veel op leek. Ik besloot er een lux woord aan toe te vogen en kwam uit op Mimos, de dubbele M in de naam vond ik lekker liggen.
Tada, zo is de naam van de cattery, Mimos Mansion ontstaan.

Meer Blogs lezen: